Λύκειο

Α’ λυκείου:

Η τάξη αυτή είναι μια πολύ σημαντική και ουσιαστική τάξη γιατί αποτελεί την πρώτη επαφή του παιδιού με δυσκολότερες έννοιες ενώ παράλληλα έχει και πιο απαιτητικό πρόγραμμα.

Στόχος και πάλι είναι να μάθουμε τους μαθητές μας να σκέφτονται και να μελετούν παραγωγικά και μεθοδικά. Η σωστή μελέτη είναι προσόν που θα τους ακολουθήσει όχι μόνο σε αυτή τη σχολική βαθμίδα και στις εξετάσεις αλλά και στη μετέπειτα πορεία τους στο Πανεπιστήμιο.

Η Α’ Λυκείου περιέχει μαθήματα γενικής παιδείας. Προσπαθούμε να καλύψουμε τυχόν κενά από προηγούμενες τάξεις, έτσι ώστε τα παιδιά να προχωρήσουν στην επόμενη τάξη έχοντας πλεονέκτημα.

Για να βοηθήσουμε το παιδί να επιλέξει παρέχουμε το Career Gate Test, το οποίο είναι ένα τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Στη συνέχεια συζητούμε τα αποτελέσματα και του εξηγούμε τις λεπτομέρειες όλων των σχολών που το ενδιαφέρουν. Με τη βοήθεια του προγράμματος “οδηγός σταδιοδρομίας" βλέπουμε μια – μια σχολή και αναλύουμε τις επαγγελματικές διεξόδους αλλά και τις προοπτικές που έχει ο απόφοιτος της κάθε σχολής.

Σε συνδυασμό με τα παραπάνω στο τέλος αυτής της χρονιάς τα παιδιά παρακολουθούν Σεμινάριο με τίτλο “Το εξεταστικό σύστημα"  από τον εξειδικευμένο Σύμβουλο Σπουδών και σταθερό μας συνεργάτη Στράτο Στρατηγάκη.

Οι γονείς ενημερώνονται ανά δυο μήνες για την επίδοση των μαθητών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι γονείς ενημερώνονται καθημερινά. Η επικοινωνία με τους γονείς αποτελεί για εμάς κομβικό σημείο για τη σωστή συνεργασία, αλλά και την πρόοδο του μαθητή. Σε περίπτωση που οι γονείς απουσιάζουν την ημέρα της τακτικής ενημέρωσης, κανονίζουμε μαζί τους ένα ραντεβού με τους καθηγητές σε διάλειμμα.

Β’ Λυκείου:

Με το νέο σύστημα 2019-2020, η τάξη αυτή αποτελείται επίσης από μαθήματα γενικής παιδείας. Όμως λόγω της μεγάλης ύλης στην οποία καλούνται οι μαθητές να εξεταστούν, στο φροντιστήριο ξεκινάμε την προετοιμασία των 4 πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων.

 

(Μόλις ψηφιστεί το νέο σύστημα θα δοθούν όλες οι λεπτομέρειες.)