Α’ Λυκείου

Η τάξη αυτή είναι μια πολύ σημαντική και ουσιαστική τάξη γιατί αποτελεί την πρώτη επαφή του παιδιού με δυσκολότερες έννοιες ενώ παράλληλα έχει και πιο απαιτητικό πρόγραμμα.
Στόχος και πάλι είναι να μάθουμε τους μαθητές μας να σκέφτονται και να διαβάζουν παραγωγικά και μεθοδικά. Κάτι που θα τους ακολουθήσει όχι μόνο σε αυτή τη σχολική βαθμίδα και στις εξετάσεις αλλά και στη μετέπειτα πορεία τους στο Πανεπιστήμιο.
 
Η Α’ Λυκείου εχει μαθήματα γενικής παιδείας αλλά στο τέλος αυτής της χρονιάς το παιδί καλείται να αποφασίσει τον προσανατολισμό που θα επιλέξει. Η επιλογή που πρέπει να κάνει είναι μεταξύ δυο προσανατολισμών, των Ανθρωπιστικών και των Θετικών επιστημών.
 
Για να βοηθήσουμε το παιδί να επιλέξει παρέχουμε το Career Gate Test, το οποίο είναι ένα τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Στη συνέχεια συζητούμε τα αποτελέσματα και του εξηγούμε τις λεπτομέρειες και των δυο προσανατολισμών και ποιές επιλογές θα έχει στη Β’ και στη Γ’ Λυκείου.
 
Σε συνδυασμό με τα παραπάνω στο τέλος αυτής της χρονιάς τα παιδιά παρακολουθούν Σεμινάριο με τίτλο «Το εξεταστικό σύστημα και πως θα επιλέξω προσανατολισμό» από τον εξειδικευμένο Σύμβουλο Σπουδών Στράτο Στρατηγάκη.
 
Οι γονείς ενημερώνονται ανά δυο μήνες για την επίδοση των μαθητών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι γονείς ενημερώνονται καθημερινά. Η επικοινωνία με τους γονείς αποτελεί για εμάς κομβικό σημείο για τη σωστή συνεργασία, αλλά και την πρόοδο του μαθητή.  Σε περίπτωση που οι γονείς απουσιάζουν την ημέρα της τακτικής ενημέρωσης, κανονίζουμε μαζί τους ένα ραντεβού με τους καθηγητές σε διάλειμμα.